PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Hayden James

zaterdag 19 maart 2016Ancienne Belgique Brussel

Hayden

Zomerse dromerige klanken, dat is wat de muziek van Hayden James kenmerkt. Hij heeft nog maar zes nummers op zijn naam staan, maar wordt wel al gezien als het gezicht van de nieuwe Australian production music scene. Zijn house music past perfect op een festivalweide. Niet in een tent, maar onder de blote hemel terwijl het zonnetje in je gezicht schijnt. Jammer genoeg was het nu in een donkere club waardoor de sfeer en de sound soms wat botste. Het hoogtepunt van de avond was ‘Embrace’ wanneer de menigte gezamenlijk door de knieën ging. ‘Its my first time here’ laat de producer tussendoor weten. Hopelijk volgen er nog meer.

Hoewel Hayden James al tien jaar actief is in de muziekbusiness, staat zijn solocarrière nog maar in z’n kinderschoenen. Zijn eerste single ‘Permission to love’ kwam nog maar uit in juni 2013. In datzelfde jaar nog liet hij ons kennis maken met zijn debuut EP ‘Hayden James’. De producer uit Sydney is al groot in Australië en begint nu ook internationaal omhoog te klimmen vooral door Youtube en Soundcloud. Het nummer ‘Something about you’ dat in 2014 uitkwam, zorgde voor zijn doorbraak in het buitenland.

De avond begon met de muziek van Faisal. House klanken met een vleugje jazz waren de ideale opwarmers. En dan was het aan Hayden James. ‘I hope you’ll enjoy it.’ Een beetje verlegen begint hij aan zijn set, maar al gauw wordt hij volledig opgeslokt door zijn muziek. De ene remix na de andere volgt, maar iedereen wacht toch op een nummer van hemzelf. Bij het vijfde nummer is het raak. ‘Permission to love’ zweeft uit de luidsprekers en het publiek wiegt mee van rechts naar links. Het volgende nummer is ‘Embrace’ en de benen worden losgegooid. Zwaardere bassen verpletteren onze oren als een mix van Disclosures ‘You and me’ door de ruimte galmt. De Australiër heeft die avond niet veel inspiratie om zijn publiek toe te spreken en houdt het steevast op ‘Hi Brussels, how you doing?’ en ‘Thank you Brussels’. Als laatste wordt het bekende deuntje van ‘Something about you’ ingezet. Nog een laatste keer worden de handen omhoog gesmeten en de heupen los gezwierd. En dan is het tijd voor de Australiër om afscheid te nemen met de woorden ‘Thank you for coming to listen to my jams’. Met plezier en hopelijk tot een volgende keer.

< Caro Dralants >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter